Sivas Suşehri Tatar Köyü
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


      Sivas Suşehri Tatar KöyüHoşgeldiniz :
En son ziyaretiniz : Perş. Ocak 01, 1970
Mesaj Sayınız : 0

 
AnasayfaPortalLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Kış Hastalıklarına Dikkat!

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
TatarKoyu
Admin
Admin
TatarKoyu


Mesaj Sayısı : 188
Rep Gücü : 406
Rep puanı : 1
Kayıt tarihi : 31/07/10

Kış Hastalıklarına Dikkat!  Empty
MesajKonu: Kış Hastalıklarına Dikkat!    Kış Hastalıklarına Dikkat!  EmptySalı Eyl. 14, 2010 8:30 am

Kış Hastalıklarına Dikkat!  GripKış hastalıkları denilince akla bu mevsimde iklimsel, sosyal ve fiziksel değişikliklere bağlı olarak ortaya çıkan veya sıklığı artan hastalıklar geliyor. Bunların çoğunun enfeksiyon, yani mikrobik hastalıklar olduğunu söyleyen Amerikan Hastanesi Dahiliye Bölümü Dr. Bülent Yardımcı, vücudun direncini kıran bir çok değişikliğin kış hastalıklarında artışa katkıda bulunduğu belirtiyor ve bu hastalıklarla ilgili şu bilgileri veriyor. Kışın güneş ışınlarından daha az yararlanırız, fiziksel stres sıcak havalara göre daha fazladır, cilt soğuğa bağlı olarak kurur ve bütünlüğü kolayca bozularak enfeksiyon ve alerjik reaksiyonlara eğilimi artar, burun ve ağız içini döşeyen mukoza dediğimiz dokuların soğukla kuruması ve koruyucu mekanizmaların iyi çalışamaması mikropların vücuda kolayca girişine neden olur, beslenmede daha ağır ve sağlıksız besinlere yönelinir, hareketsizlik artar ve metabolizma kötü yönde etkilenir. En sık görülen kış hastalıklarını başlıklar halinde kısaca şu şekilde sıralayabiliriz:

Soğuk algınlığı

Virüs denilen çok küçük mikroplarla oluşan ve en sık görülen kış hastalığıdır. Yaklaşık 200 çeşit virüs bu grup hastalığa neden olur. Nezle diye adlandırdığımız hastalık da bu gruptadır. Mikrop vücuda girdikten birkaç gün sonra hastalık belirtileri başlar. Burun akıntısı, boğaz ağrısı, koku ve tat duyumunun azalması, hafif ateş en sık görülen belirtilerdir. Hastalık solunum yoluyla bulaşır, fakat gözden kaçan önemli bir bulaşma yolu da kirli ellerdir. Ağız ve burun salgılarının bulaştığı ellerle başka kişilere veya eşyalara temas sonucu mikrop kolayca bulaşır. Diğer insanlar kirlenmiş ellerini ağız veya buruna götürerek hastalığı alırlar.

Hastalıktan korunmanın en kolay yolu el temizliğine dikkat etmek, hastalıklı kişilerin olduğu kapalı ortamlardan ve yakın temastan kaçınmak ve soğuğa karşı kişisel önlemler almaktır.

Tedavide antibiyotiğin yeri yoktur, çünkü antibiyotikler virüsleri öldürmez! Hastalar istirahat, ağrı kesiciler, vitamin desteği, bazı soğuk algınlığı ilaçları ile ortalama bir hafta içerisinde iyileşirler.

Grip

ınfluenza virüslerle oluşur. Çoğunlukla soğuk algınlığı ile karıştırılır. Aslında çoğunlukla daha ağır ve ciddi bir tablodur. Ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı, öksürük, titreme, yaygın vücut ağrıları olur. Çocuklarda ve yaşlı kişilerde daha ağır seyreder. Bu yıl tüm dünyayı etkileyen Domuz Gribi (Swine Flu ) ülkemizde de korkuya neden olmuş ve olgulara rastlanmıştır. Bu sonbaharda Kuzey yarımkürede hastalığın tekrar yayılma olasılığı vardır.

Aşısı yapılmıştır, fakat herkese yetecek kadar üretilememiştir ve fazla miktarda üretilmeye çalışılmaktadır. Aşı öncelikle sağlık personeli gibi yüksek riskli gruplara uygulanacaktır. Hastalığın seyri diğer griplerde olduğu gibidir. Tüm dünyada panik ve korkuya neden olması genç ve sağlıklı grupta da ölümler görülmesinden dolayıdır. Fakat ölüm oranının korkulduğu kadar yüksek olmadığı görülmüştür. Virüs insan, kuş ve domuzları etkilemektedir. Antiviral tedavi ile hastalık seyri hafiflemekte ve başlaması engellenebilmektedir. Bu tip grip için de standart önlemleri almak yeterli olacaktır

Tüm gripler için genel önlemler dışında en iyi korunma yolu her yıl grip aşısı olmaktır. Grip tedavisinde özel virüs ilaçları ve belirtilere yönelik destekleyici tedaviler uygulanır. Tedavi daha ciddi ele alınmalı ve yakın doktor kontrolünde uygulanmalıdır.

Farenjit ve tonsillit

Farenjit boğaz, tonsillit ise bademciklerin iltihabıdır. Bir çok mikrop etken olabilir. En sık görülen etken “A Grubu Beta Hemolitik Streptokok” türü bakterilerdir ve tedavi edilmeyen bazı hastalarda “Akut Romatizmal Ateş” denilen hastalığa yol açabilirler. Ateş, boğaz ağrısı, yutma güçlüğü, boğazda gıcıklanma hissi ve vücut ağrıları olabilir.

Tedavide çoğunlukla antibiyotik, ağrı kesici ve diğer destekleyici tedaviler uygulanır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://tatarkoyu.yetkin-forum.com
 
Kış Hastalıklarına Dikkat!
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İSHAL Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
» Mide şikayeti olanların dikkat etmesi gereken noktalar
» Ayaklardaki yara ve nasırlara dikkat edin, kangren olabilirsiniz

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Sivas Suşehri Tatar Köyü :: Tatar Köyü :: Gündem Haberler,Sağlık,Teknoloji-
Buraya geçin: